АНАЛІЗ ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТОВ «АЗОРЕЛЬ» ТА ПОРАДИ ЩОДО ЇХ ПОКРАЩЕННЯ

Ключові слова: продукти харчування, органічне виробництво, аграрне підприємство, якість продукту

Анотація

У статті проаналізовані умови становлення та розвитку українського аграрного виробника ТОВ «Азорель», еволюція його розширення від невеликого сімейного господарства до підприємства регіонального значення з продукцією із власною торговою маркою. Проаналізовано принципові орієнтири аграрного виробництва на питання якості продуктів харчування, що спонукає підприємство притримуватися європейських стандартів. Здійснено діагностику підприємства за методом PEST та SNW-аналізу, що дозволило визначити сильні, слабкі сторони в управлінні підприємством та сформулювати рекомендації щодо покращення менеджменту. Сформульовано висновок, що автоматизація виробництва в майбутньому призведе до зменшення витрат на виробництво, збільшення продуктивності, разом з тим вплине на скорочення кількості робочих місць.

Посилання

Гіржева О.М. Аналіз виробництва молока в Харківській області. Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2009. Вип. 3(50). С. 107–118

Козак О.А. Розвиток молокопродуктового підкомплексу в умовах міжнародної інтеграції України: монографія. Київ : ННЦ «ІАЕ», 2021. 400 с.

Косар Н.С., Кузьо Н.Є., Білик І.І. Стратегії розвитку молокопереробних підприємств України у сучасних умовах. Агросвіт. 2016. №4. С. 14–20

Россоха В.В., Петриченко О.А. Розвиток ринку молока та молокопродукції в Україні. Економіка АПК. 2018. №8. С. 43-54.

Толбатов Ю.А. Проблеми виробництва молока і молочної продукції. Економічний вісник університету. 2010. №1(15). С. 17–30. URL: http://surl.li/nsspi

Чмут А.В., Антош Н.В. Гармонізація відносин молокопереробних підприємств з постачальниками сиро-вини в умовах посилення контролю якості та безпечності харчових продуктів. Науковий вісник Херсонського державного університету. Серія «Економічні науки». 2017. №26–2. С. 24–28

Ghirzheva O.M. (2009) Analiz vyrobnyctva moloka v Kharkivsjkij oblasti [Analysis of milk production in the Kharkiv region]. Visnyk aghrarnoji nauky Prychornomorja. vol 3, no 50, pp. 107–118

Kozak O. A. Rozvytok molokoproduktovoho pidkompleksu v umovakh mizhnarodnoyi intehratsiyi Ukrayiny: monohrafiya [Development of the dairy sub-complex in the conditions of international integration of Ukraine: monograph] Kyyiv : NNTS «IAE», 2021. 400 p.

Kosar N. S. Kuzo N. Ye, Bilyk I. I. Stratehii rozvytku molokopererobnykh pidpryiemstv Ukrainy u suchasnykh umovakh [Strategy of development of dairy enterprises of Ukraine in modern conditions]. Ahrosvit. vol 4. pp.14–20.

Rossokha V. V., Petrychenko O. A. Rozvytok rynku moloka ta molokoproduktsiyi v Ukrayini [Petrychenko O.A. Development of the milk and milk products market in Ukraine. Economy of agro-industrial complex]. Ekonomika APK. 2018. No 8. pp. 43–54

Tolbatov Yu.A. (2010). Problemy vyrobnytstva moloka i molochnoi produktsii [Problems of milk and dairy production]. Ekonomichnyi visnyk universytetu. vol, no15, pp 17–30. Availableat: http://surl.li/nssqi

Chmut A.V., Antosh N.V. (2017). Harmonizatsiia vidnosyn molokopererobnykh pidpryiemstv z postachalnykamy syrovyny v umovakh posylennia kontroliu yakosti ta bezpechnosti kharchovykh produktiv [Harmonization of relations of dairy enterprises with suppliers of raw materials in conditions of strengthening of quality control and safety of food products]. Naukovyi visnyk Khersonskoho derzhavnoho universytetu. vol. 26-2, pp.24–28.

Переглядів статті: 1
Завантажень PDF: 4
Опубліковано
2024-02-27
Як цитувати
Германюк , Н. (2024). АНАЛІЗ ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТОВ «АЗОРЕЛЬ» ТА ПОРАДИ ЩОДО ЇХ ПОКРАЩЕННЯ. Економіка та суспільство, (60). https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-60-92
Розділ
МАРКЕТИНГ