MODERN DIRECTIONS OF DEVELOPMENT OF RESORT HOTEL

Keywords: hotel, catering, sea tourism, non-standard services, service

Abstract

This article offers modern solutions for a resort hotel in the city of Primorsk, Zaporozhye region, which are associated with sea excursions and a modern approach to catering. Domestic hotels attract new guests with non-standard services, amenities, friendly atmosphere, recreation, atmosphere, romance, emotions, adrenaline. A number of sea excursions of different duration are offered, which will be accompanied by catering. Catering is currently one of the most dynamic sectors of the restaurant business in Ukraine, where there is high competition. For the organization of catering services on ships, it is necessary to provide equipment that will fully meet the requirements of mobility, will provide high consumer performance of restaurant products. One of the ways to serve food in an original way can be the use of non-standard utensils. For example, you can use glass jars or glasses for soup, and deep plates for desserts or snacks. A feature of catering at the hotel will be the ability to implement a themed menu on request. In addition, it is important not only to supply food, but also to organize appropriate mass events. In addition to listening to excursions on ships, it is also advisable to involve guests in the process of creating or preparing meals – the most relevant method of entertaining guests today. Water tourism in the city of Primorsk can be represented by travel on sea waves. Transport in this case can be a yacht, a pleasure boat, and a speedboat. The most interesting and original walks from the point of view of some tourists are kayaking. But this type of recreation is suitable for physically fit tourists. Most prefer a more fashionable vacation on relatively large ships: a motor boat, a pleasure yacht. Active recreation at sea is much more interesting than a traditional lazy vacation on the beach. These are completely new sensations and emotions, an interesting look at the usual landscapes of the coast, a great way to unite a team of friends, colleagues or family members. Therefore, resort hotels should expand the list of additional features in order to have an advantage over competitors and attract more customers.

References

Только треть украинцев отдыхает за границей – исследование. URL: https://www.epravda.com.ua/news/2019/06/11/648650/ (дата звернення 14.12.2020).

Наврозова Ю.А., Михайлова Ю.В. Сущность и виды морского туризма. Розвиток методів управління та господарювання на транспорті : зб. наук. праць. Одеса, 2013. Вип. (4) 41. С. 45–54.

Кирпіченкова О.М. Сучасні методи забезпечення сталого розвитку готельного господарства. Сталий розвиток погляд молоді: матеріали І міжнародної науково-практичної конференції для студентів і молодих вчених (Київ, 28 лютого 2020 року) / за заг. ред. проф. О.О. Романовського, Л.В. Жарової, Т.В. Мірзодаєвої. Київ; Українсько-американський університет Конкордія, 2020. С. 19–21.

Поминчук І.Ю., Кирпіченкова О.М. Розширення спектру додаткових послуг у готелях. «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі»: матеріали VIII Всеукраїнської науково-практичної конференції, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій (Київ, 19–20 березня 2019 р.). Київ : НУХТ, 2019 р. С. 53.

Шидловська О.Б., Іщенко Т.І., Медвідь І.М., Шевела Я.С. Інноваційні напрямки розвитку агротуризму в Україні. Географія та туризм. Київ : Альфа-ПІК, 2016. Вип. 35. С. 61–70.

Сулик М.О., Шаран Л.О. Інноваційний продукт закладів готельного господарства. Проблеми формування здорового способу життя у молоді : матеріали Х Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених та студентів. Одеса : ОНАХТ, 2016. С. 188–189.

Абрамова А.Г., Хоменко А.А., Савега О.Є. Теоретичні аспекти розширення анімаційних послуг для підприємств готельного господарства. SWorld Journal: International periodic scientific journal. SWorld & D.A. Tsenov Academy of Economics. Svishtov, Bulgaria, 2019. № 1. С. 141–146.

Смирнов І.Г. Логістика кейтерингу. Географія та туризм. 2014. Вип. 28. С. 42–50.

Голубкова И.А. Экономический механизм развития круизного судоходства Украины : монография. Одесса : ИздатИнформ, 2011. С. 123–127.

Меттел, Б. Кейтеринг. Руководство по эффективному управлению бизнесом. Кулинарный институт Америки. Москва : "BBPG", 2012. 368 с.

Only a third of Ukrainians rest abroad – a study. Retrieved from: https://www.jakda.com.ua/news/2019/06/11/648650/

Navrozova Y.A. (2013). The essence and types of sea tourism. Development of management methods and management in transport: collection. science. works, Odessa, (4) 41, 45–54.

Kyrpichenkova O.M. (2020). Suchasni metody zabezpechennia staloho rozvytku hotelnoho hospodarstva. Stalyi rozvytok pohliad molodi: materialy I mizhnarodnoi naukovopraktychnoi konferentsii dlia studentiv i molodykh vchenykh (Kyiv, 28 liutoho 2020 roku) / za zah. red. prof. O.O. Romanovskoho, L.V. Zharovoi, T.V. Mirzodaievoi. Kyiv; Ukrainsko-amerykanskyi universytet Konkordiia.

Pomynchuk I.Yu., Kyrpichenkova O.M. (2019). Rozshyrennia spektru dodatkovykh posluh u hoteliakh. «Innovatsiini tekhnolohii v hotelno-restorannomu biznesi»: materialy VIII Vseukrainskoi naukovo-praktychnoi konferentsii, prysviachenoi 135-richchiu Natsionalnoho universytetu kharchovykh tekhnolohii (Kyiv, 19–20 bereznia 2019 r.). Kyiv: NUKhT.

Shydlovska O.B., Ishchenko T.I., Medvid I.M., Shevela YaS. (2016). Innovatsiini napriamky rozvytku ahroturyzmu v Ukraini. Heohrafiia ta turyzm. Kyiv: Alfa-PIK, vol. 35, pp. 61–70.

Sulyk M.O., Sharan L.O. (2016). Innovatsiinyi produkt zakladiv hotelnoho hospodarstva. Problemy formuvannia zdorovoho sposobu zhyttia u molodi: materialy Х Vseukr. nauk.-prakt. konf. molodykh uchenykh ta studentiv. Odesa : ONAKhT.

Abramova A.H., Khomenko A.A., Saveha O.Ye. (2019). Teoretychni aspekty rozshyrennia animatsiinykh posluh dlia pidpryiemstv hotelnoho hospodarstva. SWorld Journal: International periodic scientific journal. SWorld & D.A. Tsenov Academy of Economics. Svishtov, Bulgaria, 1, 141–146.

Smirnov I.G. (2014). Catering logistics. Geography and Tourism, 28, 42–50.

Golubkova I.A. (2011). Economic mechanism of cruise shipping development of Ukraine: monograph. Odessa: IzdatInform. (in Ukrainian)

Mettel, B. (2012). Catering. A guide to effective business management. Culinary Institute of America. Moscow: "BBPG". (in Russian)

Article views: 216
PDF Downloads: 245
Published
2021-03-30
How to Cite
Kyrpichenkova, O., Ushchapovsky, A., & Bobrova, Y. (2021). MODERN DIRECTIONS OF DEVELOPMENT OF RESORT HOTEL. Economy and Society, (25). https://doi.org/10.32782/2524-0072/2021-25-4
Section
HOTEL AND RESTAURANT BUSINESS

Most read articles by the same author(s)